Zadnji oglasi

OBRAZEC ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE

Cena: Povleci ga dol, odpri v wordu in sprintaj. Vstavi podatke osebe, ki namenja del dohodnine, ostalo je že napisano.Naj podpiše in jo prinesi v društvo...

Prijava

Umrl je ADAM BICKEY

Objavljeno: 02.02.15

 

Adam BicskeyAdam Bicskey - je bil rojen leta 1939 v Sarvaru, Madžarska. Rastel je v glasbeni družini, kjer je mati bila izvrstna cimbalistka, tako da je svojo glasbeno pot začel že zelo zgodaj, pri petih letih. Že s šetimi leti je kot čudežni otrok nastopal v Budimpešti s simfoničnim orkestrom na glasbilu cimbale. Študiral je glasbo na konzervatoriju v Budimpešti v klasi svetovno priznanega glasbenega pedagoga Aladarja Racza. Po končanem šolanju je igral v Gardijskem orkestru Madžarske vojske, ki je bil sestavljen iz 180-članskega ansambla pod vodstvom g. Arpada Kovacsa, razdeljenega v štiri sekcije: simfonični orkester, plesni, narodni in zabavni orkester. Igral je v vseh sekcijah kot multi instrumentalist. Odlično je obvladal klavir, harmoniko, violino, klarinet, flavto, saksofon, tolkala, vibrafon in seveda cimbale, ki so bile njegovo osnovno in najljubše glasbilo.

Leta 1958 je osvojil naziv svetovnega prvaka v igranju na cimbale v Bukarešti. V Slovenijo je prišel 1969 leta kjer je nadaljeval svojo glasbeno pot. Dolga leta dela je delal kot glasbeni pedagog na Glasbeni šoli v Rogaški Slatini in okoliških krajih.Bil je ustanovitelj in vodja Big-banda Radia Šmarje.

Leta 1973 ije igral v Windsoru, na dvoru angleške kraljice Elizabete in tam nastopal s Tomom Jonesom ter Sonnyjem Rollinsom. V zadnjem času se je večinoma ukvarjal s pedagoškim delom in vodenjem Big-banda, pogosto pa je nastopal s svojim orkestrom (Adam Bicskey band) in s skupino Šukar.

 

Imeli smo to srečo, da je nekajkrat zaigral tudi za nas. Na žalost, na naši novoletni zabavi tudi zadnjič. Podaril nam je nekaj nepozabnih trenutkov in veseli smo lahko, da je bil tako velik človek naš prijatelj.

Hvala ti ADAM...

Božo nam bo sporočil datum pogreba, da Adama pospremimo na njegovi zadnji poti...

 

© 2013 Društvo za preiskovanje voda Celje Izdelava spletne strani: Ultrasplet.net